Ez a torta egy álom! :)
Az alapja erdőmester torta, de ez lehet tetszés szerinti, igazából én ezt találtam a legmegfelelőbbnek!
Csokik mérete nem mindig lesz ugyan olyan mint a torta magassága, én ezesetben drazséval töltöttem ki, de akár méretre is vághatjuk a csokikat.
Piskótához:
4 darab tojás
22 dkg cukor
4 evőkanál víz
15 dkg dkg liszt
5 dkg kakaó
1 csomag sütőpor
Meggyes krémhez:
1 üveg meggybefőtt leve
2 csomag vaníliás vagy tejszínes puding
ízlés szerint cukor
Tejszínes krémhez:
2 dl tejszín
0,5 tasak dr. oetker zselatin fix
1 evőkanál porcukor
Kakaós krémhez:
2 dl tejszín
0,5 tasak dr. oetker zselatin fix
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál jó minőségű kakaó
Díszítéshez:
kit kat csoki (kettesből legalább 24 db)
m&m-s (nagyból kettő)
tortabevonó
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral elkeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárga masszához hozzáadjuk a vizet és a sütőporos lisztes kakaót is. Sűrű masszát fogunk kapni! A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába. Sütőpapírral bélelt formában sütjük. 2 vagy 3 felé vágjuk a kihűlt tésztát!
A meggylében megfőzzük a vaníliás pudingot jó sűrűre. Ha édesebben szeretnénk 1-2 evőkanál cukrot tehetünk hozzá. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük a zselatin fix-szel és a cukorral, a kakaósat szintén. Habzsákot megtöltünk a különböző krémekkel. Körkörösen rányomjuk a 3 különböző ízt a tésztára és meggyszemeket teszünk rá.
A következő lapra is így tesszük rá a krémeket, de itt a kakaóssal kezdjünk.
Elkészítjük a tortabevonót és a tetejére öntjük, mielőtt megdermedne, rászórjuk a cukorkákat vagy elhelyezzük azokat tetszés szerint.
Majd az oldalára ugyan így a tortabevonóval ráragasszuk a csokoládékat. Hűtőbe tesszük és pár óra múlva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése