A csokoládétorta örök klasszikus, talán már egy picit egyhangú is. Dobjuk fel egy kis citrommal!
Hozzávalók a tésztához:
5db "M" tojás
600 g búzaliszt
400 g kristálycukor
150 g vaj
2 dl joghurt
2,5 db citrom reszelt héja
3 db citrom leve
1 zacskó sütőpor
A krémhez:
100 g krémsajt
200 g mascarpone
350 g vaj
250 g csokoládé
120 g porcukor
fél citrom reszelt héja
A puha vajat keverjük ki a cukorral, majd ha már teljesen homogén, adjuk hozzá a tojásokat. Mehet bele a citrom lereszelt héja és leszűrt leve. Tegyük bele a lisztet, a joghurtot és a sütőport. Ezt a krémet öntsük kivajazott, kilisztezett formába. Előmelegített, 200 fokos sütőben 40 percig süssük. Amíg sül, a vajat a cukorral elkeverjük és bele kanalazzuk óvatos mozdulattal a mascarpone krémet és a krémsajtot. Ha már csomómentes, akkor beletesszük a citromhéját és a csokit. Ha a piskóta kihűlt, 2 egyenlő részre vágjuk. Minden réteget kenjünk be úgy, hogy a külső részre is jusson bőven. Tálalás előtt 2-3 órára tegyük hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése