Egy osztálynak készítettem farsang alkalmából! Hasonló mint a másik posztomban
lévő Kit - Kat torta recept receptért katt ide!
Itt a tortát málnás krémmel töltöttem és isteni csokikrémmel díszítettem.
Hozzávalók a piskótához:
4 darab tojás
22 dkg cukor
4 evőkanál víz
15 dkg dkg liszt
5 dkg kakaó
1 csomag sütőpor
Málnás krémhez:
200ml málnaszörp
200ml cukrászhab
20dkg friss vagy fagyasztott málna
0,5 tasak zselatin fix
Csokis krémhez:
400g vaj
200g mascarpone
1 tábla milka tejcsokoládé
100g krémsajt
Díszítéshez:
kb. 24db Kit - Kat
málnadzsem
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral elkeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárga masszához hozzáadjuk a vizet és a sütőporos lisztes kakaót is. Sűrű masszát fogunk kapni! A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába. Sütőpapírral bélelt formában sütjük, majd ha elkészült és kihűlt akkor két felé vágjuk.
A cukrászhabot keményre verjük, hozzá adjuk a málna szörpöt és a zselatin fixet. Megkenjük a tortákat a málnás krémmel, majd megszórjuk málnákkal és rátesszük a torta tetejét. Körbe kenjük véknyan málna dzsemmel, hogy könnyen tapadjon a Kit - Kat.
A puha vajat a mascarpone sajttal és a krémsajttal jó alaposan selymes masszává keverjük, majd a gőz fölött olvasztott csokoládét is alaposan hozzákeverjük, habzsákba tesszük és tetszés szerint sziromcsővel jó vastagon rétegezzük a tortán! 2-3 órára a hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése