A szívemben már itt tavasz, így kicsit már bátrabban használok vidám színeket! A receptet egy alap muffin tésztával indítom, de mindenki saját szájíze szerint elkészítheti és variálhatja.
Ez a recept kb. 12db muffinhoz elég, ha többet szeretnénk akkor egész nyugodtan duplázzuk meg! ;)
Tésztához:
10 dkg puha vaj
13 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
20 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
1 dl tej
csipet só
A vajat robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverem, majd hozzáadom a cukrot és a vaníliáscukrot és addig keverem, míg egyenletesen sűrű masszát nem kapok. Ekkor egyenként hozzákeverem a tojásokat (kb. 30 másodpercig). Következő lépésként elvegyítem a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton a masszához keverem.
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sûtöm, majd jól ki is hűtöm, mert jön a krém.
Krémhez:
500 g szobahőmérsékletű vaj
250 g mascarpone
150 g krémsajt
vanília aroma
150 g porcukor
150 g fehércsokoládé pasztilla
természetes alapú ételfesték
A krémnél fontos, hogy azonos hőmérséklettel dolgozzunk, így lesz fényes és krémes, nem csapódik ki.
A hozzávalókat összedolgozzuk, gőz fölött felolvasztott pasztillákat is hozzáadjuk majd annyi felé vesszük, ahány színt szeretnénk. Óvatosan az ételfestékkel, nagyon erős intenzitású. Érdemes fogyasztás előtt hűtőben tárolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése