2015. március 8., vasárnap

Tavaszi epres muffin

Itt a tavasz, leváltjuk az édesebb fűszeresebb ízeket, finom gyümölcsös krémes ízekre. Előkerülnek a cukor virág, pillangó dekorációk, bevallom picit csaltam, mert a díszeket nem én készítettem.








A tésztához:

1,5 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
10 dkg vaj
1 csésze cukor
2 nagy tojás (kicsiből 3 is lehet)
1/2 csésze tej
kevés citromlé
kockára vágott eper



A krémhez:

25 dkg mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
5-6 eper pürésítve
porcukor
1 csomag habfixáló
rózsaszín ételfesték (2-3 csepp)




A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat. A cukrot a szobahőmérsékletű vajjal kikeverjük, a sütőporos liszthez adjuk a tojásokkal együtt. A tejjel lazítjuk. Belekeverjük az apróra vágott epret.
A muffinsütőt papírral béleljük. Belekanalazzuk a tésztát, lehet majdnem tele tenni, ez a tészta nem emelkedik meg annyira. Kb. 180 fokon tűpróbáig sütöm, ez kb. 15 perc. Hűlni hagyjuk.
A krémhez az epret a vaníliás cukorral pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponéhoz. Ízlés szerint porcukrozzuk. Az eper levétől felhígul, ezért 1 csomag habfixálóval összedolgozzuk, ételfestékkel megszínezzük.
Habzsákkal a muffinokra nyomjuk a krémet és tetszés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése