2015. március 11., szerda

Narancs torta

A torta elkészítése önmagában nagyon egyszerű, viszont annál finomabb. Én mindig a díszítéssel teszem fel a pontot az i-re. :)









Tésztához:

50 dkg liszt
50 dkg cukor
1 cs. sütőpor
10 db tojás

Krémhez:

2 dl tejföl
4 dl tejszín
13 dkg porcukor
1 narancs héja és leve
1 narancs húsa apróra vágva
1 evőkanál citromlé
1 cs. vaníliás cukor

Díszítéshez:

400 g vaj
250 g mascarpone
100 g krémsajt
3 féle ételfesték
porcukor tetszés szerint
1 narancs héja és leve






Elkészítés: 




A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd egyenként hozzáadom a tojás sárgákat is. Hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 30-40 percig sütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejfölt egy tálba öntöm, és a tejszín kivételével minden hozzávalót belekeverek. A tejszínt habbá verem, majd lazán a narancsos-tejfölös krémhez keverem. A kihűlt tortalapot 3 részre vágom és megtöltöm a krémmel bőségesen. A külső díszítéshez a szobahőmérsékletű vajat habosra verem porcukorral, majd kanalazva hozzá adom a szintén szobahőmérsékletű mascarpone és krémsajt kombinációt, majd narancs levével és a reszelt héjával ízesítem. Háromfelé szedem őket és egyenként színezem ételfestékkel. Elkezdem a rózsa díszítést 32-es Wilton csővel, mindig alulról belülről kifelé haladva laza mozdulatokkal, majd dekor tortadíszekkel feldobom picit a rózsákat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése