Születésnapra készült, az ízesítést illetően nagyon egyszerűt szerettek volna, így a tejszínes ízesítés tökéletesnek bizonyult.
A díszítést rám bízták, de itt is figyelembe vettem, hogy egy fiatal 18 éves lánynak valami rózsaszín, valami virágos való! :)
Piskóta amiből kettőt sütöttem:
6db tojás
25dkg porcukor
25dkg finomliszt
7ek olaj
0.5tk sütőpor
csipet só
Krémhez:
500g vaj
250g mascarpone
150g krémsajt
tejszín ízű pasztilla
100g fehércsokoládé
tetszés szerinti porcukor
ételfesték
A tojások fehérjét felverjük sóval, majd cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat, sütőport, amivel tovább verjük. Majd kanállal beleforgatjuk a lisztet, úgy, hogy a hab ne törjôn össze. Kivajazott tortaformába aranybarnára sütjük. Krémhez a vajat porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzá adjuk a mascarponét és a krémsajtot. A fehércsokit és a pasztillát gőz fölött megolvasztjuk, majd a krémhez keverjük. Háromfelé vesszük. Egy részével a tortát, másik részével a tetejét és oldalát díszítjük.
Kedves Lili!
VálaszTörlésÍrod, hogy mascarpone és krémsajt is a díszitéseknél. miért szükséges az is, ha kihagyom más lesz valami??? milyent használsz (a Philadelphia igen drága )
Köszönöm a választ Zizi
Kedves Zsuzsa!
VálaszTörlésPhiladelphia krémsajtot használok, de helyettesíthető bármilyen más natur krémsajttal is.
A krém állaga / íze / selymessége / tartóssága is nagyban függ tőle, de ha esetleg elszeretné hagyni az sem probléma!
A krém recept és a helyes elkészítési módjáról csatolok egy bejegyzést:
http://izkalauz.blogspot.hu/2015/03/a-szep-kremrozsa-titka.html
Szép napot! :)