2015. március 13., péntek

Tejszín ízű ombre torta

Születésnapra készült, az ízesítést illetően nagyon egyszerűt szerettek volna, így a tejszínes ízesítés tökéletesnek bizonyult. 
A díszítést rám bízták, de itt is figyelembe vettem, hogy egy fiatal 18 éves lánynak valami rózsaszín, valami virágos való! :)




Piskóta amiből kettőt sütöttem:

6db tojás
25dkg porcukor
25dkg finomliszt
7ek olaj
0.5tk sütőpor
csipet só


Krémhez:

500g vaj
250g mascarpone
150g krémsajt
tejszín ízű pasztilla
100g fehércsokoládé
tetszés szerinti porcukor
ételfesték





A tojások fehérjét felverjük sóval, majd cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat, sütőport, amivel tovább verjük. Majd kanállal beleforgatjuk a lisztet, úgy, hogy a hab ne törjôn össze. Kivajazott tortaformába aranybarnára sütjük. Krémhez a vajat porcukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzá adjuk a mascarponét és a krémsajtot. A fehércsokit és a pasztillát gőz fölött megolvasztjuk, majd a krémhez keverjük. Háromfelé vesszük. Egy részével a tortát, másik részével a tetejét és oldalát díszítjük. 

2 megjegyzés:

  1. Kedves Lili!
    Írod, hogy mascarpone és krémsajt is a díszitéseknél. miért szükséges az is, ha kihagyom más lesz valami??? milyent használsz (a Philadelphia igen drága )
    Köszönöm a választ Zizi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zsuzsa!
    Philadelphia krémsajtot használok, de helyettesíthető bármilyen más natur krémsajttal is.
    A krém állaga / íze / selymessége / tartóssága is nagyban függ tőle, de ha esetleg elszeretné hagyni az sem probléma!

    A krém recept és a helyes elkészítési módjáról csatolok egy bejegyzést:
    http://izkalauz.blogspot.hu/2015/03/a-szep-kremrozsa-titka.html

    Szép napot! :)

    VálaszTörlés