2015. február 7., szombat

Citromkrémes muffin

Gyakran készítek muffint, pont azért, mert szerintem ez a legkönnyebben elkészíthető finomság és a legjobban variálható minisüti, amilyen színes a díszítés, olyan színes az ízvilág! 




Hozzávalók a tésztához:

18 dkg cukor
2 db tojás
12 dkg vaj
150 g natúr joghurt
20 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóma
2 teáskanál vanília aroma 

A krémhez:

2 db tojás
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
1 narancsból nyert narancslé
1 narancsból nyert naranhéj
15 dkg cukor
5 dkg vaj
4 teáskanál vaníliás pudingpor

Habhoz:

6 db tojásfehérje
30 dkg cukor
2dl habtejszín


A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat közepesen felolvasztjuk a mikróban, majd hozzákeverjük a cukrot és a tojásokat. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát és jól elkeverjük, végül beletesszük a joghurtot. Beletesszük a muffinformába és 20-24 percig sütjük. Összekeverjük a krém hozzávalóit egy tálban. Majd a tálat vízgőz fölé tesszük és folyamatosan kevergetve besűrítjük a krémet. A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni, kb a művelet felénél elkezdjük apránként beleadagolni a cukrot, majd a felhabosított tejszínt. A muffinokat egy muffintöltő segítségével megtöltjük krémmel, majd a tetejére habkinyomó segítségével rányomjuk a habot kis rózsaformákba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése