2015. február 11., szerda

Csokis Málnás Kit - Kat torta

Egy osztálynak készítettem farsang alkalmából! Hasonló mint a másik posztomban
 lévő Kit - Kat torta recept receptért katt ide! 
Itt a tortát málnás krémmel töltöttem és isteni csokikrémmel díszítettem. 









Hozzávalók a piskótához:

4 darab tojás
22 dkg cukor
4 evőkanál víz
15 dkg dkg liszt
5 dkg kakaó
1 csomag sütőpor


Málnás krémhez:

200ml málnaszörp
200ml cukrászhab
20dkg friss vagy fagyasztott málna
0,5 tasak zselatin fix


Csokis krémhez:

400g vaj
200g mascarpone
1 tábla milka tejcsokoládé
100g krémsajt


Díszítéshez:

kb. 24db Kit - Kat
málnadzsem




A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral elkeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárga masszához hozzáadjuk a vizet és a sütőporos lisztes kakaót is. Sűrű masszát fogunk kapni! A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába. Sütőpapírral bélelt formában sütjük, majd ha elkészült és kihűlt akkor két felé vágjuk. 
A cukrászhabot keményre verjük, hozzá adjuk a málna szörpöt és a zselatin fixet. Megkenjük a tortákat a málnás krémmel, majd megszórjuk málnákkal és rátesszük a torta tetejét. Körbe kenjük véknyan málna dzsemmel, hogy könnyen tapadjon a Kit - Kat. 
A puha vajat a mascarpone sajttal és a krémsajttal jó alaposan selymes masszává keverjük, majd a gőz fölött olvasztott csokoládét is alaposan hozzákeverjük, habzsákba tesszük és tetszés szerint sziromcsővel jó vastagon rétegezzük a tortán! 2-3 órára a hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése