2015. február 6., péntek

Kit-Kat torta

Ez a torta egy álom! :) 
Az alapja erdőmester torta, de ez lehet tetszés szerinti, igazából én ezt találtam a legmegfelelőbbnek! 
Csokik mérete nem mindig lesz ugyan olyan mint a torta magassága, én ezesetben drazséval töltöttem ki, de akár méretre is vághatjuk a csokikat. 





Piskótához:

4 darab tojás
22 dkg cukor
4 evőkanál víz
15 dkg dkg liszt
5 dkg kakaó
1 csomag sütőpor


Meggyes krémhez:

1 üveg meggybefőtt leve
2 csomag vaníliás vagy tejszínes puding
ízlés szerint cukor


Tejszínes krémhez:

2 dl tejszín
0,5 tasak dr. oetker zselatin fix
1 evőkanál porcukor


Kakaós krémhez:

2 dl tejszín
0,5 tasak dr. oetker zselatin fix
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál jó minőségű kakaó


Díszítéshez:

kit kat csoki (kettesből legalább 24 db)
m&m-s (nagyból kettő)
tortabevonó




A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral elkeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárga masszához hozzáadjuk a vizet és a sütőporos lisztes kakaót is. Sűrű masszát fogunk kapni! A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába. Sütőpapírral bélelt formában sütjük. 2 vagy 3 felé vágjuk a kihűlt tésztát!
A meggylében megfőzzük a vaníliás pudingot jó sűrűre. Ha édesebben szeretnénk 1-2 evőkanál cukrot tehetünk hozzá. Hagyjuk kihűlni. 
A tejszínt felverjük a zselatin fix-szel és a cukorral, a kakaósat szintén. Habzsákot megtöltünk a különböző krémekkel. Körkörösen rányomjuk a 3 különböző ízt a tésztára és meggyszemeket teszünk rá. 
A következő lapra is így tesszük rá a krémeket, de itt a kakaóssal kezdjünk. 
Elkészítjük a tortabevonót és a tetejére öntjük, mielőtt megdermedne, rászórjuk a cukorkákat vagy elhelyezzük azokat tetszés szerint. 
Majd az oldalára ugyan így a tortabevonóval ráragasszuk a csokoládékat. Hűtőbe tesszük és pár óra múlva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése